Behandlingar & tjänster för hund, katt och smådjur

Klippning & Trimning

Vi erbjuder handklipp, frisyrklipp, maskinklipp för alla raser samt trimning av strävhåriga raser. Bad och föning ingår alltid. 

Kloklippning ingår.

Beskrivning av de olika klippningarna finns i vår onlinebokning. 

Vi tar även emot vissa raser inför utställning, kontakta oss för mer information. 

klippning

Spabehandling

Vi erbjuder spabehandling för alla raser som inte fäller. När din hund kommer på spabehandling ingår bad, borstning (ej tovutredning), och föning.

För långhåriga raser ingår även hygienklipp och putsning av nos och tassar.

Rekommenderas mellan klippningarna.

Kloklippning ingår.

shutterstock_1676353711

Avfällningsbehandling ​

Vi erbjuder avfällningsbehandling för lång-och korthåriga raser som fäller. I denna behandling ingår bad, ullkamning (ej tovutredning), avfällningskur och föning. 

För långhåriga raser ingår även hygienklippning och putsning av tassar. 

Kloklippning ingår. 

shutterstock_541307392

Katt & Smådjur

Vi tar emot katter och för kattungeträning, klippning, spa, putsning och kloklipp. Vi erbjuder bad endast för katter som är vana vid att bada, i annat fall går det bra att boka klippning utan bad. 

Kaniner och marsvin är välkomna för klippning utan bad. Kloklipp ingår alltid.   

Endast bokning via telefon då vi i möjligaste mån anpassar bokningstillfälle särskilt för katter. Vi har katt-dag på tisdagar, detta rekommenderas om din katt blir stressad av att vistas kring hundar. Det innebär inte att det är hund-fritt men färre hundar i salongen än andra dagar. 

katt på bordet

Kloklipp

Klippning av klor för hund, katt och smådjur. 

Kloklippning ingår vid vid alla pälsvårdsbehandlingar men kan även bokas som en egen tjänst. I vissa fall filar vi istället för att klippa klorna, detta beror på vad hunden är bekvämast med.

kloklipp

Tandbehandling

Tandbehandling utförs med Emmi Pet ultraljudstandborste som skonsamt avlägsnar tandsten ned till 12 mm djup i tandköttsfickan. Vid behov kombineras behandlingen med skrapning, detta om hunden tillåter och om du som ägare godkänner att vi använder tandskrapa. Utan tandskrapa kan det krävas flera behandlingar för att avlägsna tandsten, med tandskrapa räcker det oftast med 1-2 behandlingar. Behandlingen kan endast utföras om hunden ej lider av parodontit då det föreligger risk för tandlossning i detta tillstånd, i så fall måste först behandling av veterinär ske och tandbehandling kan bokas när sjukdomen är botad och behov finns av underhållande tandvård. Vi rekommenderar årlig tandkontroll av veterinär för din hund eller katt. I dagsläget utför vi endast denna behandling på hund. Är du osäker om din hund är lämplig kandidat är du välkommen in för gratis tandkonsultation, ingen tidsbeställning krävs.

* Bokas tandbehandling utan föregående konsultation kommer debitering ske enligt bokning ifall vi ej kan utföra behandling pga hundens beteende eller tandstatus.

Valpträning

Vi har träningsprogram för valpar som går ut på att stegvis introducera valpen i alla moment såsom bad, föning och klippning innan valpen kommer på sin första riktiga behandling.

I valpträningen arbetar vi med positiv förstärkning i syfte att skapa en avslappnad hund med positiva associationer till pälsvård och förebygga rädsla och stress. Rådgivning i pälsvård mellan besöken och rekommendation av lämpliga produkter efter ras och pälstyp ingår.

Valpträningen består av totalt 2 tillfällen, valpträning 1 och valpträning 2.

Lämpar sig även för äldre hundar som upplever stress och ångest inför pälsvård.

Vi erbjuder även kattungeträning för kattungar och även äldre katter som behöver introduktion i miljön och pälsvård. Katt kan bokas via telefon endast.

Klofilning

Filning av klorna med elektrisk klofil rekommenderas för så klorna så korta så möjligt, få bort vassa kanter och förebygga sprickor i klon. 

Klofilning är ett alternativ till kloklippning och ingår vid vid alla pälsvårdsbehandlingar i de fall hunden är mer bekväm med att fila klorna än kloklippning.

klofilning

Kloklippsträning

Vi erbjuder träningsprogram för kloklipp där vi jobbar med att successivt hjälpa hunden att överkomma sin rädsla eller i vissa fall svår fobi för att klippa klorna. Vi arbetar med positiv förstärkning att vända hundens negativa associationer i flera steg.

Träningen följer ett program som anpassas efter individen. Vi kan inte ge garantier då det är hundens psyke vi arbetar med och det kräver tålamod samt att man som hundägare är motiverad och följer de råd vi ger för övningar mellan besöken. Hittills har vi sett fina resultat hos de allra flesta individer.

Träningsprogrammet består av totalt 4 träningstillfällen som köps som ett paket och en individuell plan läggs upp där besöken bokas med intervall som är anpassade för att hunden dels ska hinna smälta sina erfarenheter men inte för lång tid passerar mellan besöken så det blir kontinuitet.

För hundar med lättare osäkerhet går det även bra att köpa enstaka träningstillfälle.

Kloklippspaketet kan endast köpas på plats då informationsmaterial medföljer och vi går igenom förberedelser inför första besöket. Ta gärna med din hund vid bokning så vi får en känsla av din hunds temperament och förutsättningar.

kloklipp träning hundträning

Intensive coat cure

K9 Coat Cure Aloe Vera har stärkande Vitamin/Protein/Keratin-Komplex som ökar fuktbalansen, reparerar och minskar slitaget i slitna, torra, sköra pälsar.

Resultatet blir en mjuk, lättskött och förvandlad päls med lyster. Utmärkande är också den snabba återfuktningen, tovutredninseffekten, ökade kambarheten och elasticiteten i pälsen. Tillför Aloe Vera, B5-Vitamin, Veteprotein och Keratin för att ge jämn färgkontroll, styrka och långvarigt resultat.

Detta är en extratjänst som kan väljas till vid pälsvårdsbehandling.

Tillval av denna behandling medför extra behandlingstid 5-15 minuter.

Skriv i noteringar vid onlinebokning eller meddela vid avlämning om du önskar Intenvisive coat cure i samband med pälsvårdsbehandling.

coatcure

Öronplock

Plockning av överflödig päls i hundens hörselgång. Vi renplockar ej då detta kan skapa irritation utan tar endast den mängd öronhår som är nödvändig för att skapa en kanal och förebygga öronproblem. 

Öronplock kan bokas som en extratjänst i samband med annan behandling eller som en egen tjänst. 

Skriv i noteringar vid onlinebokning eller meddela vid avlämning om du önskar öronplock i samband med pälsvårdsbehandling.

öronplock

Öronrengöring

Grundlig öronrengöring med örongel.

Öronrengöring kan bokas som en extratjänst i samband med annan behandling eller som en egen tjänst. 

Skriv i noteringar vid onlinebokning eller meddela vid avlämning om du önskar öronrengöring i samband med pälsvårdsbehandling.

öronrengöring

Creative grooming

Färgning med blow pens särskilt framtagen för djur vilket är en urtvättbar, giftfri färg som går bort efter 1-2 tvättar. Färgen håller i 2-5 veckor ifall den inte tvättas ur, rosa och lila sitter i 1-2 månader.  

Kan bokas separat eller som extratjänst. 1 område t ex svans, öron, tassar (fram/baktassar räknas som ett område). Alternativt valfritt emblem som t ex ditt djurs första bokstav i namnet, ett hjärta, en pumpa för halloween eller liknande.

creativegrooming

Tandborstning

Vi utför tandborstning med särskild tandpasta för djur. Vi visar även hur du sköter den dagliga tandborstningen hemma om det önskas.

Tandborstning kan bokas som en extratjänst i samband med annan behandling eller som en egen tjänst. 

Skriv i noteringar vid onlinebokning eller meddela vid avlämning om du önskar tandborstning i samband med pälsvårdsbehandling.

tandborstning